Пам'ять учня святого Павла: що заборонено робити 7 вересня

0
Пам'ять учня святого Павла: що заборонено робити 7 вересня
7 вересня православна церква вшановує пам'ять святого Тита - апостола від сімдесяти, учня святого Павла, пише ТСН.

Тит народився на острові Крит в сім'ї язичників. Невідомо, коли він вирішив звернутися до християнства, але існують відомості, що в 49 році він вже супроводжував святих Павла і Варнаву до Єрусалимського собору. Подорожуючи Грецією разом з Павлом, Тит виконував доручення святого апостола і проповідував християнство, звертаючи місцеві церкви до своєї віри. Згодом Павло поставив двох своїх найвідданіших учнів єпископами: Тимофія - в Ефесі, а Тита - на Криті. Згідно з переказами, Тит залишався єпископом до своєї смерті 107 року, встигнувши відвідати Павла в Римі, де апостол нудився в ув'язненні.

Що не можна робити цього дня
- Не можна будувати
- Не можна брати дітей до лісу
- Не можна позичати гроші
- Не можна лаятися

Прикмети на 7 вересня
На Русі в дні сильного листопада, які наступали на Тита, люди зазвичай йшли до лісу по гриби. "Святий Тит останній гриб ростить", - говорили вони. А сільські майстри намагалися сплести до Листопадника побільше козубеньок і кошиків. Відповідно, і на селянських столах на Тита бували грибні страви: смажені зі сметаною гриби, грибні пироги та грибні супи. Врожай грибів міг віщувати, якою буде зима. Якщо грибів в лісах було багато, слід чекати на довгі холоди.

Ворони каркають ніж зазвичай - незабаром почнеться дощ.
Якщо ручка ковша сузір'я Великої Ведмедиці спрямована вгору, і при цьому зірки яскраво сяють - чекати заморозків.

Після того, як на землю опадає листя, можна зрозуміти, якою буде погода в найближчі дні і вся зима: "обличчям" вгору - прохолодною; вниз - теплою.

Іменини 7 вересня
День ангела (іменини) сьогодні, 7 вересня, святкують: Володимир, Іван, Мойсей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні