Володимир Зеленський створив у Донецькій області 4 військові адміністрації

0
Володимир Зеленський створив у Донецькій області 4 військові адміністрації
Президент Володимир Зеленський підписав указ про утворення військових адміністрацій у чотирьох містах Донецької області.
Відповідний указ №620/2022 оприлюднили на сайті глави держави.

Так, президент постановив утворити Добропільську, Мирноградську, Покровську й Селидівську міські військові адміністрації. Усі вони — в Покровському районі.

В указі зазначається, що Генштабу ЗСУ та Донецькій ОВА необхідно здійснити всі необхідні заходи, пов'язані з утворенням вказаних військових адміністрацій.

Указ набирає чинності з дня його опублікування — 1 вересня 2022 року.

Ситуація на Донеччині

Як повідомляє Генштаб, росіяни намагаються встановити повний контроль над територією Донецької області. Окупанти безрезультатно здійснили спробу наступу у напрямку низки населених пунктів, після чого відійшли. Ворог також веде постійні обстріли вздовж лінії фронту.

Крім того, окупанти регулярно обстрілюють цивільні будинки мирних міст і сіл Донеччини. За даними голови ОВА Павла Кириленка, від початку повномасштабного вторгнення рф у Донецькій області загинули 786 цивільних, ще 1998 отримали поранення.

Наразі на Донеччині триває обов'язкова евакуація. Кожен парний день о 16:30 вирушає потяг із Покровська до Кропивницького із зупинкою в Олександрії. Влада хоче евакуювати жителів Донеччини до 13 безпечніших регіонів. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200-220 тисяч місцевих мешканців.

Люди, які не захочуть виїжджати, мають підписати документ про те, що вони усвідомлюють наслідки свого рішення. Для тих, хто має дітей, передбачена додаткова форма відмови, де потрібно підписати згоду на відповідальність за будь-які наслідки. Крім того, вихователів усиновлених дітей, які відмовляються від обов'язкової евакуації, тепер можуть позбавити права опіки над ними.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні