--> Експерти зробили тривожний прогноз щодо курсу долара | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Експерти зробили тривожний прогноз щодо курсу долара

0
Експерти зробили тривожний прогноз щодо курсу долара
Цього тижня експерти не очікують зростання курсу долара, який, як і раніше, коливатиметься між 40 і 41 гривнею. Останній тиждень серпня курс долара коливався в обидві сторони – як зростання, так і падіння, і, швидше за все, ситуація продовжиться і на початку вересня, пише Телеграф.

Так, економічний експерт Олександр Охріменко пояснив, що Нацбанку вдалося стабілізувати ситуацію, з курсом і «долар по 40+ зараз усіх влаштовує», - зазначив експерт.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін охарактеризував нинішню ситуацію на готівковому ринку валют як хитку рівновагу, за якої з жовтня все може змінитися.

«Почне працювати програма ленд-лізу з постачання Україні великих партій зброї, військової техніки та спорядження. Тоді курс долара може піти як вгору (якщо скоротиться фінансова допомога Україні з-за кордону), так і вниз (якщо на фронті станеться перелом на нашу користь» , збільшиться експорт українського зерна)», - каже експерт.

Керівник відділу аналітики ДК Forex club Андрій Шевчишин зазначив, що стабільність на ринку значною мірою підтримується діями Нацбанку, який продовжує фінансувати держбюджет за рахунок викупу цінних паперів Мінфіну та емісії.

Прогнози експертів збігаються: три дні серпня, що залишилися, і чотири дні вересня також виявляться стабільними. Фактори, що впливали на зростання долара тиждень тому, зберігаються, але поки їхня дія послабшала, тобто найближчий тиждень курс долара перебуватиме в коридорі 40-41 гривні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні