Окупанти ґвалтують та вбивають українок: історії очевидців

1
Окупанти ґвалтують та вбивають українок: історії очевидців
За шість місяців війни російські окупанти зґвалтували десятки жінок у місті Енергодар Запорізької області. Деяких з них пізніше знаходили вбитими, пише UaPortal.

Про жахливі звірства армії терористів повідомив журналіст Богдан Буткевич, посилаючись на розповідь жінки, якій вдалося виїхати із окупації до Києва.

Наразі вона та ще двоє інших жінок проходять лікування та реабілітацію після зґвалтувань. А вже за тиждень їх мають відправити за кордон для більш професійної допомоги.

Ще будучи в лікарні Енергодару, жінка перебувала у шоковому стані, але, під час спілкування з лікарями, їй розповіли, що тут ціла палата виділена під такі випадки. Зазначають, що близько третини жінок вагітніють і потребують особливого нагляду, бо дехто не витримує і намагається накласти на себе руки.

«Рахунок зґвалтувань в Енергодарі за ці півроку вже йде на десятки, і це тільки ті, хто звертається по допомогу. Набагато більше обирають промовчати і навіть не звертатися до лікарів. Вже не кажучи про скарги до місцевих «правоохоронців»-колаборантів, за таке можуть і вбити. Адже насилля проти жінок підтримується комендатурою та російським командуванням», – повідомляє журналіст.

Буткевич також поділився історією про молоду виховательку дитячого садочку. Вона, відмовившись від співпраці з окупантами, була зґвалтована, так її намагались схилити до співпраці. А коли жінка поскаржилась на військових до так званої поліції, її викрали і за декілька днів знайшли вбитою.

«Ґвалтували та вбивали цю дівчинку начебто не рядові військові, а саме вагнерівці, саме вони найбільш скажені та агресивні. Що цілком логічно», – пише журналіст.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і де отой "гамнесті інтернейшл"? Чого він вереск не здіймає? Чи вони турбуються тільки про полонених кацапів щоб їм бува вчорашню булочку не підсунули? Чого вам "заціпило"? Язик з д**и *уйла неможете вийняти!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні