Категорія пенсіонерів, які повинні отримувати пенсію не менше 4256 грн

0
Категорія пенсіонерів, які повинні отримувати пенсію не менше 4256 грн
Загальний розмір пенсії учасників бойових дій не повинен бути менше 4256 гривень. Також УБД мають право раніше терміну вийти на пенсію. А військові пенсіонери, які повернулися в армію під час мобілізації, продовжують отримувати пенсійні виплати, пише На Пенсії.

Статус УБД дає право виходу на пенсію:

чоловікам (і кадровим військовим, і немає) — у 55 років,
жінкам – в 50 років.

При цьому чоловікам необхідно мати не менше 25 років страхового стажу, жінкам – не менше 20 років. В цьому випадку вислуга років військовослужбовців прирівнюється до страхового стажу. В той же час, кадрові військові мають можливість вийти на пенсію навіть раніше при умові необхідної вислуги років.

Що стосується прибавок, то учасникам бойових дій до пенсії встановлюється доплата в розмірі 25% прожиткового мінімуму. На 1 липня така надбавка становить 506,75 грн.

Є ще цільова грошова допомога в розмірі 40 грн. Вона з 2004 року передбачена Законом «Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та осіб з інвалідністю в результаті війни».

В місці з таким загальним розміром пенсії УБД не може бути менше 210% прожиткового мінімуму. Така пенсія не може бути менше 4256,70 грн. Ця норма діє на підставі постанови Кабінету Міністрів від 26 червня 2019 року №543. Доплати за статус УБД встановлюються до будь-якого виду пенсії, адже такий статус можуть і мати, і громадянські пенсіонери.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні