--> Вперше в історії відбулося повне відключення Запорізької АЕС від енергомережі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вперше в історії відбулося повне відключення Запорізької АЕС від енергомережі

0
Вперше в історії відбулося повне відключення Запорізької АЕС від енергомережі
У компанії «Енергоатом» заявляють, що дії російських військ спричинили повне відключення Запорізької АЕС від енергомережі – перше в історії станції, пише Радіо Свобода.

Як повідомили в компанії, 25 серпня через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої поруч із Запорізькою АЕС, двічі відключалась остання (четверта) лінія зв’язку ЗАЕС із енергосистемою України – ПЛ-750 кВ ЗАЕС – «Дніпровська». Три інших лінії зв’язку раніше були пошкоджені під час російських обстрілів.

«Внаслідок цього два працюючих енергоблоки станції відключилися від мережі. Таким чином, дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі – перше в історії станції. Власні потреби АЕС в електроживленні наразі забезпечуються з енергосистеми України через лінію зв‘язку ЗАЕС – Запорізька ТЕС», – заявив оператор АЕС.

Як повідомила Держінспекція ядерного регулювання, енергоблок №6 Запорізької атомної станції відключився від мережі, спрацював аварійний захист, а енергоблок № 6 ВП «Запорізька АЕС» був переведений на живлення власних потреб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні