Чому війна в Україні може перетворитися на Першу світову

0
Чому війна в Україні може перетворитися на Першу світову
Росії поки не вдалося досягти своїх військових цілей ні під час першої фази війни, коли вони прагнули взяти Київ і окупувати більшу частину східної України, ні під час другої фази, коли вони зменшили свої цілі, прагнучи просто окупувати весь Донбас, пише ТСН.

Про це розповів Стівен Пайфер, колишній посол США в Україні, нині старший науковий співробітник Brookings Institution.

«Питання в тому, чи зможуть українські військові успішно провести контрнаступ, щоб відкинути росіян, починаючи з Херсона. Якщо ні, війна може тривати ще деякий час і, найімовірніше, стане війною на виснаження, більше схожою на Першу світову війну, ніж на Другу», - зазначив він.

За його словами, Захід має підтримувати та збільшувати потік зброї до України, оскільки він дуже зацікавлений у тому, щоб Україна перемагала.

Пайфер також вважає, що ціль США та Заходу більше націлена на спробу змінити політику Кремля, ніж на спробу здійснити зміну влади в Кремлі.

«Схоже, питання полягає в тому, чи вплив західних санкцій і потоку російських убитих і поранених роз’їсть російську еліту та громадську підтримку війни до того, як українська економіка впаде, а українська армія вичерпає свої військові можливості продовжувати захищати країну й давати відсіч загарбнику. Захід дав слово і має підтримати Україну, щоб Київ переміг», - резюмував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні