У якому випадку Україні загрожує голод

1
У якому випадку Україні загрожує голод
Аграрний сектор залишиться ключовим в економіці країни під час військового становища через вторгнення росії, проте бізнес має великий ризик, пише Хвиля.

Що робити обговорили у новій бесіді співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко та голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун.

Дикун зазначив, що якщо раніше звернути увагу на проблему можна було масовими заходами, наприклад, перекрити 25 трас на знак протесту чи провіти масовий мітинг на 15 тисяч аграріїв під Верховною Радою, проте зараз під час війни це неправильно та практично неможливо.

«У нас немає розуміння, як нам достукатися <до влади>, щоб нас почули. Але ми намагатимемося... Це технічна робота. Якщо держава зробить ці правильні речі за місяць, буде зрозуміло, що у нас є партнер, який буде нас Підтримувати, це раз. Два, ситуація зараз сильно залежить від збуту.Мені дуже не подобається ситуація навколо зернових угод, де прописують «зрада», «не потрібно цього робити». Але якщо не буде стабільного експорту зерна портами до весни, повірте, навесні ніхто сіятися не буде», - наголосив експерт.

Дикун наголосив, що матеріали, в яких пишуть, що «зараз вивезуть все зерно, і в Україні почнеться голод», не правдиві(!). Але тут є інша проблема:

«Ніхто його фізично не вивезе, жодного голоду в Україні не буде. Але якщо ми не зможемо реалізовувати нашу продукцію, то нема чого її сіяти в березні. Зараз завдяки крокам за зерновими угодами аграрії побачили світ наприкінці тунелю - ми посіємо пшеницю, менше ніж Минулого року, але досить. Що стосується весни, це буде залежати від експорту. Якщо ми вийде хоч на 3 млн цими портами і 3 млн - на західний кордон. Якщо до березня буде стабільних 6 млн тонн експорту на місяць, тоді все буде окей. Якщо цього не буде, тоді аграрії не посіять, і тоді буде голод», - зазначив він.

Романенко додав, що завдяки експорту Україна купує зброю, боєприпаси, амуніцію, паливо, зокрема, не лише бере те, що дає Захід.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Блін, він хоч зрозумів що наговорив-"якщо не буде експорту зерна, то аграрії не посіються тоді буде голод"
А те що оте невивезене зерно залишиться в Україні , і буде наче запобіжник від голоду він не розуміє?!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні