В Україні прогнозують дефіцит деяких продуктів

0
В Україні прогнозують дефіцит деяких продуктів
Ціни в Україні на більшість продуктів продовжують зростати. Якою буде ситуації восени та чи врегулюється ріст цін розповів Ілля Несходовський, директор Інституту соціально-економічної трансформації, пише 24 канал.

За його словами, внаслідок бойових дій та окупації територій, страждає врожай в Україні. Як результат, це може призвести навіть при можливому гарному врожаю до дефіциту окремих видів продуктів. Але це тільки припущення.

Зараз йде поки що зниження цін. Але у жовтні вони зростуть через необхідність підприємств витрачати кошти на зберігання продукції, до прикладу, якщо це фрукти та овочі. Стосовно імпортних продуктів, то їхня ціна залежатиме від курсу долара та ситуації на світових ринках.

Ціни на інші споживчі товари

Одяг – через знижений попит, ціни будуть триматися. Ріст вартості на цей товар призведе до зменшення попиту, відповідно товар не буде реалізований.

Побутова техніка – через вміле налагодження поставок, ціни на ці товари виросли і поки триматимуться.

Паливо (сюди відносимо й газ) – якщо буде прийняте рішення про повернення податків, але світові ціни на нафту падатимуть, то вартість в Україні на ці товари залишиться незмінною.

Електрика – все залежитиме від ситуації на ЗАЕС. Якщо атомна станція продовжуватиме працювати і її зможуть звільнити з окупації, то у населення не виникатиме проблем з енергозабезпеченням, і ціна на електроенергію залишатиметься у тій ціні, що й була. Якщо ситуація на ЗАЕС погіршиться і буде потреба, крім атомної дешевої електроенергії, використовувати електроенергію теплової електростанції, то це призведе до зростання ціни.

Послуги – ціни на сьогодні зросли, адже зросли й витрати серед українців у цій сфері.

Проїзд – вартість коливатиметься від зросту цін на паливо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні