--> Реактори атомної електростанції пошкодити важко, але можливо | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Реактори атомної електростанції пошкодити важко, але можливо

0
Реактори атомної електростанції пошкодити важко, але можливо
Посіпаки російських окупантів коригують вогонь по Запорізькій атомній електростанції так, щоб не допустити аварії, але і снарядом реактор так просто не пошкодити.

Реактор ЗАЕС знаходиться нижче рівня землі, розповіла експерт з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки Ольга Кошарна в інтерв'ю Obozrevatel.

"Є також свідчення співробітників ЗАЕС, які вже евакуювалися. Вони анонімно давали різні коментарі. Вони розповідали, що до обстрілів "росатомівські" ховаються в бомбосховище або евакуюються зі станції. Тобто вони корегують вогонь і кажуть військовим, куди стріляти, щоб не допустити аварії", - сказала співбесідниця.

На її думку, для реактора небезпеку можуть становити крилаті ракети.

"…Снарядом так просто реактор не пошкодити, тому що він розміщений нижче за рівень землі… контейнери з відпрацьованим паливом та гермооболонка (пасивна система безпеки енергетичних ядерних реакторів - Ред.) розраховані на падіння легких літаків. Це проектна міцність", - зазначила Кошарна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні