--> Як відмовитися від повістки та що за це буде | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як відмовитися від повістки та що за це буде

0
Як відмовитися від повістки та що за це буде
Українцям можуть вручати повістки на вулиці хаотично. Але, якщо вам принесли її додому, значить є така необхідність відповідно до мобілізаційних завдань, пише Українська Правда.

Принести повістку додому можуть за дорученням Генштабу, у якому, наприклад, сказали зібрати по якомусь району певну кількість артилеристів або радистів. Про це розповів адвокат Андрій Новак.

Як виписують повістки до військкомату

За словами адвоката, начальники військкомату виписують повістки військовозобов’язаним залежно від інформації про них, яка є у ТЦКСП (Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки – 24 канал): кваліфікація, сімейний стан тощо.

Новак зазначив, якби люди виконували вимоги законодавства і вчасно сповіщали військкомати про зміну своїх сімейних і персональних даних, то ситуації з масовою видачею повісток на блокпостах не було б.

«Військком не знає про людину нічого. У його картці записано, що людині, умовно, 20 років, у неї немає інвалідності, немає дітей. А ситуація могла вже змінитися», – наголосив юрист.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram


Тому, якби люди оновлювали інформацію, військкомати знали б, де і кому видавати повістки першочергово, а кому взагалі не видавати.

Що буде, якщо відмовитися від повістки

Якщо людина відмовляється підписувати повістку, то працівники центру комплектування у присутності свідків можуть скласти акт відмови. У цьому випадку доведеться сплатити від 850 до 1700 гривень. Цей штраф можна оскаржити в місцевому суді.

Коли можна відмовитись від повістки:

коли у ній вказані неправильні паспортні дані,
коли вона заповнена з помилками.

Тоді складають акт про відмову у присутності свідків, а документ направляють у центр комплектування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні