--> Через нестачу цибулі ціни зросли вже в 5 разів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через нестачу цибулі ціни зросли вже в 5 разів

0
Через нестачу цибулі ціни зросли вже в 5 разів
Вартість ріпчастої цибулі в Україні вже в середньому в 4,6 рази вище, ніж в аналогічний період минулого року.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Ситуацію, що склалася, виробники пояснюють затримкою у проведенні збирання цибулі, ще минулого тижня деякі господарства змушені були повністю зупинити вибірку через сильні дощі, внаслідок чого пропозиція даної продукції на ринку помітно скоротилася.

Згідно з даними щоденного моніторингу проекту, зараз на ринку спостерігається скорочення пропозиції цибулі. Більшість українських виробників завершують реалізацію цибулі ранніх та середніх сортів, тоді як пізніша цибуля масово почне надходити у продаж у середньому через 2 тижні.

При цьому попит на цибулю утримується на досить високому рівні, що дозволяє фермерам переглядати ціну на продукцію у бік підвищення.

В результаті, на даний момент цибуля надходить у продаж по 24-27 грн/кг ($0,66-0,74/кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

На сьогоднішній день вартість цибулі в Україні вже в середньому в 4,6 рази вища, ніж за аналогічний період минулого року. Таку суттєву цінову різницю експерти проекту пояснюють скороченням виробничих площ під даною культурою та, відповідно, різким зниженням урожаю цибулі.

За словами самих виробників, у поточному сезоні у них виникають не лише проблеми з урожайністю, але також і з якістю цибулі. Цибульні плантації зараз масово атакують захворювання та шкідники, через що фермери будуть змушені серйозно переглянути плани щодо обсягів зберігання даної продукції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні