--> Стало відомо, коли путін запропонує Україні мирні переговори | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стало відомо, коли путін запропонує Україні мирні переговори

1
Стало відомо, коли путін запропонує Україні мирні переговори
Російський диктатор володимир путін може піти на мирні переговори з Україною приблизно в листопаді 2022 року. Це може відбутися у разі здобуття українськими військами стратегічної переваги у Херсонській області, пише НВ.

Британський експерт з питань України Тімоті Еш зазначив, що якщо путін хоче зберегти хоча б якийсь вплив на НАТО, йому доведеться домовлятися як із Заходом, так і з Україною.

Такі перемовини можуть бути ініційовані вже до зими, адже військовий потенціал росії суттєво виснажився, а наступ ворожих військ сповільнився.

«Найімовірнішим є те, що битва за Херсон закінчиться протягом наступних кількох місяців, а потім, після першої спроби восени нагнути Європу з енергетичного питання, путін запропонує якийсь мир – приблизно – у листопаді. М’яч буде на боці України – чи погодитись знову на поганий мир (як це було з «Мінськом-1» чи «Мінськом-2») – чи продовжувати боротьбу», – висловив думку експерт.

«У мене таке відчуття, що цього разу навколо України набагато більше єдності та рішучості боротися, доки не буде повернуто набагато більше території – південь, Запоріжжя та порти на Херсонщині – ключові. Це те, що може забезпечити Україні зміцнення миру», – зазначив Еш.

На його переконання, порівняно з умовами, за яких підписувалися перші та другі Мінські угоди, нові домовленості укладатимуться або на умовах рівності або за переваги української сторони. Це передусім пов’язано з тим, що військова міць обох сторін зараз дуже відрізняється від тієї, яка була 2014 року. Так, Україна отримала від Заходу необхідне озброєння і має перевагу в «загальній військовій динаміці».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, "мінські" вже підписували, і маємо напад на Україну. Наступна "мирна угода" відкладе війну знову на декілька років.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні