--> Російському пропагандисту вручили підозру на Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Російському пропагандисту вручили підозру на Волині

0
5
Російському пропагандисту вручили підозру на Волині
Правоохоронці встановили, що мешканець Донеччини після повномасштабного вторгнення військ рф в Україну утік на Волинь.

Про це повідомляє Управління СБ України у Волинській області.

40-річний чоловік знайшов прихисток у селі поблизу Луцька. Перебуваючи у відносній безпеці, зловмисник систематично висловлювався на підтримку збройної агресіїї рф проти України, погрожував місцевим мешканцям покараннями від збройних формувань рф та постійно очікував прихід “руского міра” на Волинь.

Окрім того, пропагандист погрожував місцевому священнику, його родині та прихожанам Православної української церкви. Постійно погрожував висловами на кшталт: «После прихода россиян все нацики и представители восточных областей, которые их поддерживают будут ... уничтожены...», «Будем резать вас, уничтожать вас, издеваться над вами, вашей семьей, всеми нациками и священниками».

Слідчі Управління СБ України у Волинській області повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні ним злочинів, передбачених ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття проведені співробітниками Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні