--> Стало відомо, хто причетний до вибухів в Криму | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стало відомо, хто причетний до вибухів в Криму

0
Стало відомо, хто причетний до вибухів в Криму
Потужна атака на російську авіабазу в окупованому Криму була справою українських спецназівців, повідомляє The Washington Post з посиланням на українського урядовця. Чиновник, який спілкувався з газетою на умовах анонімності не розповів про деталі операції в Криму, пише УНІАН.

«Ця атака – це перша суттєва ескалація за майже шість місяців війни, і вона демонструє нову здатність України завдавати ударів за межі лінії фронту. Ця атака також може мати глибокий вплив на здатність росіян утримувати контроль над півднем України в довготривалій перспективі.

Якщо Крим тепер буде вразливий до подальших нападів, то росії доведеться охороняти ту частину окупованої території, яку Кремль вважав недосяжною і почувався там у безпеці. Це відчуття безпеки може минути, як і необмежене постачання сил на південь, сказав Андрій Загороднюк, колишній міністр оборони України, а нині голова незалежної української аналітичної організації Центр оборонних стратегій. Атака продемонструвала росіянам, що «вони ніде непереможні», — сказав він.

За словами анонімного посадовця, найголовніше, що вони не можуть почуватися в безпеці в Криму

«Вони думали, що вони в безпеці в Криму, і вони думали, що вони в безпеці на великій відстані», - пише джерело.

Що саме спричинило вибухи на базі, залишається джерелом припущень.

Деякі військові експерти підозрюють, що удару завдали за допомогою дрону. Можливо, БПЛА скерували оперативники, які ховалися неподалік бази росіян.

Інший варіант – це закладення вибухівки представниками руху опору, кажуть експерти. Ракета могла завдати такої шкоди, але немає даних про те, що в України є снаряди необхідної для цього дальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні