--> Кремль вбив солдат, які катували українців у Бучі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кремль вбив солдат, які катували українців у Бучі

0
Кремль вбив солдат, які катували українців у Бучі
Американський інститут вивчення війни (ISW) заявляє, що практичне знищення у боях російської 64-ої мотострілецької бригади з Хабаровського краю, військовослужбовців якої вважають причетними до вбивств цивільних жителів у передмісті Києва Бучі, може бути пов’язане зі спробами Кремля приховати воєнні злочини.

«Російська 64-та окрема гвардійська мотострілецька бригада 35-ої загальновійськової армії була практично знищена в боях, ймовірно, у рамках навмисних спроб Кремля приховати воєнні злочини, скоєні нею в Київській області», – йдеться у звіті інституту 11 серпня.

ISW згадує розслідування журналіста Радіо Свобода Марка Крутова, який встановив, що в бригади практично не залишилося особового складу, але вона так і не була розформована.

«Від 64-ої бригади, якій Володимир Путін подарував звання «гвардійської», по суті нічого не залишилося, але розформувати її було б непрямим визнанням відповідальності Росії за воєнні злочини в Україні», – йдеться в розслідуванні.

2 квітня Київщина була звільнена від російських військ. Після відступу військових РФ у визволених містах і селах були зафіксовані масові випадки загибелі цивільних жителів. Насамперед йдеться про Бучу, де загинули, за останніми даними, 458 мирних жителів, 419 із них були застрелені або померли від тортур.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні