--> Де українцям купити долар по 36 гривень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де українцям купити долар по 36 гривень

0
Де українцям купити долар по 36 гривень
У банках уже можна купити безготівковий долар, який зафіксований НБУ на рівні 36,6 грн. Однак є обмеження. Українці можуть придбати безготівковий долар в межах до 50 тис. грн, пише Радіо Трек

Про це розповів заступник голови Ради НБУ Василь Фурман.

«Наразі ми маємо фіксований курс для безготівкових операцій на рівні 36,6 грн, а готівковий ринок - набагато менший.

Тобто, якщо порівнювати в абсолютних цифрах, то на безготівковому ринку вдень купується/продається понад 300 млн дол, на готівковому - приблизно 50 млн дол. На мою думку, курс на безготівкому ринку має бути базовим», - сказав експерт. 

Фурман наголосив, що макроекономічних підстав для того, щоб гривня послаблювалася, наразі немає. Національний банк повністю контролює ситуацію. 

«На сьогодні у банках уже є готівковий долар. Ви однозначно уже можете його купити. Там курс ринковий. Тобто він відрізняється від безготівкового курсу, який зафіксований 36,6 грн.
 
Також можна купити і безготівковий долар в межах до 50 тис. грн через деякі банки. Але не усі банки проводять ці операції, бо це залежить від стратегії того чи іншого банку», - додали в НБУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні