--> Як швидко висушити мокре взуття | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як швидко висушити мокре взуття

0
Як швидко висушити мокре взуття
theLime зробив добірку з найшвидшими способами, як позбутися вологи в домашніх та похідних умовах.

Як швидко висушити взуття у домашніх умовах

1. Фен

Якщо ви потрапили під літній дощ, висушити улюблену пару взуття допоможе звичайний фен для волосся – просто вмикаємо прилад та обдуваємо з усіх боків. Зазначимо, що сушити найкраще при помірній температурі або навіть холодним повітрям – занадто гаряче може видозмінити форму взуття.

2. Пилосос

Ще один швидкий варіант – висушити взуття за допомогою пилососу. Трубу без насадок поміщаємо в туфлі або кросівки. Включаємо прилад у режимі "Видування" і тримаємо приблизно 10-15 хвилин. Потім повторюємо те саме з другим кросівком.

3. Електрична сушарка для взуття

Такий прилад не тільки позбавить взуття від зайвої вологи, а й від мікробів і грибка, а також бореться з неприємним запахом. Користуватися електросушаркою простіше простого – вставляємо нагрівальний елемент усередину кожного кросівки або черевика та підключаємо її до мережі.

Як швидко висушити взуття у поході

1. За допомогою каміння

Такий спосіб дозволяє за 20-60 хвилин висушити навіть наскрізь промоклі черевики. Щоб висушити цим методом, потрібно зібрати багато маленького каміння, скласти його в котел або консервну банку і підігріти на багатті. Розпечене каміння висипаємо всередину черевика. Щоб не забруднити взуття, його можна загорнути в шкарпетку або тканину. Періодично струшуємо черевики, щоб взуття прогрівалося рівномірно. Повторюємо процедуру із нагріванням каменів кілька разів.

2. За допомогою піску

Цей метод багато в чому схожий на попередній. Насипаємо пісок в непотрібну шкарпетку і прогріваємо його в будь-якій ємності на вогнищі, потім вставляємо в промокле взуття. Слід зазначити, що така грілка буде навіть ефективнішою, ніж варіант із камінням, тому що дрібний, сипкий пісок займає максимальну площу всередині взуття і, відповідно, швидше його прогріє.

3. Біля багаття

Найшвидший, але в той же час найнебезпечний спосіб – висушити мокре взуття над багаттям. Слід зазначити, що взуття із синтетичних матеріалів може деформуватися та потріскатися внаслідок такого сушіння.

Сушити необхідно тільки тримаючи в руках – якщо залишити взуття без нагляду на камені або дереві, улюблена пара може від найменшого пориву вітру впасти в багаття.

4. Газета чи папір

Звичайний папір дуже добре вбирає вологу і здатний за порівняно короткий час висушити взуття. Необхідно лише покласти в черевики достатню кількість паперової продукції.

5. Рушник із мікрофібри

Якщо у вас є рушник з мікрофібри, його можна використовувати як абсорбент – предмет, що втягує вологу. Кладемо його в мокрий черевик, чекаємо декілька хвилин, потім вичавлюємо і повторюємо процедуру ще раз.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні