Окупанти за добу обстріляли 6 областей України

0
Окупанти за добу обстріляли 6 областей України
Російські агресори минулої доби, 1 серпня, продовжували вести масовані обстріли цивільної інфраструктури та населених пунктів низки регіонів України, пише Укрінформ.

У Сумській області вночі росіяни здійснили мінометні обстріли Есманьської, Середино-Будської, Юнаківської громад. Жертв і руйнувань немає. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

Минулої доби росіяни також з мінометів та артилерії вели обстріли прикордонних громад Сумщини - Білопільської, Хотінської, Есманьської. Постраждалих немає.

У Дніпропетровській області в Синельниківському районі під вогнем ворожої РСЗВ опинилась Покровська громада, є руйнування. Люди, за попередніми даними, не постраждали. У Криворізькому районі загарбники били зі ствольної артилерії по Зеленодольській та Широківській громадах. Село Кошове знеструмлене через пошкодженя електромережі. Постраждалих немає.

У Харківській області вночі у селі Циркуни Харківського району через обстріл горів будинок на площі 400 кв. м. Постраждалих немає. Минулої доби у цьому ж районі горіли відкриті території та господарські споруди, ввечері зафіксоване влучання у ресторанно-готельний комплекс. У Богодухівському районі було влучання у фермерське господарство, горіла складська будівля.

У Луганській області вночі росіяни здійснили ракетні обстріли у напрямку Костянтинівки. Також зафіксовано чотири авіаудари по населених пунктах. Сім разів росіяни використовували артилерійську підтримку, ще двічі - міномети, залучали танки. За минулу добу відбито сім спроб наступу росіян.

У Донецькій області вночі та вранці російські війська потужно обстріляли Миколаївську громаду, є значні руйнування. Інформація про жертви уточнюється. За добу росіяни з артилерії, мінометів, РСЗВ "Ураган" і "Град" обстріляли багато населених пунктів. Серед найбільш постраждалих — Авдіївка (житловий сектор, піщаний кар’єр, район центрального ринка, автобази), Бахмут (житловий сектор, АЗС), Красногорівка, Соледар, Мар’їнка, Сіверськ, Миколаївка. Також обстріляні села Ягідне, Предтечине, Курдюмівка, Ласточкіне, Георгіївка та інші. Триває евакуація населення. Область залишається без газу і частково без води та електрики. За добу по області троє людей загинули і троє були поранені.

Вночі ворог обстріляв два райони Миколаєва. За попередньою інформацією, один із районів зазнав обстрілів чотирма реактивними снарядами із РСЗВ "Смерч", інший — вісьмома ракетами С-300. Пошкоджено гуртожиток одного з університетів та житлові будинки. Спалахнула пожежа в магазині. За попередніми даними, жертв немає. Детальна інформація про наслідки обстрілів уточнюється.

У Баштанському район Миколаївської області вночі росіяни обстріляли територію біля села Явкіно Баштанської громади. Пошкоджено лінію електропередач. Частина населеного пункту знеструмлена. Інформація уточнюється.

У Березнегуватській громаді тривають обстріли. Під постійним вогнем залишаються села на лінії розмежування. Інформація про постраждалих відсутня. Інформація про руйнування уточнюється.

Водночас відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні