Путін образився і готує помсту: яка небезпека чекає Україну

1
Путін образився і готує помсту: яка небезпека чекає Україну
Росія вдарила ракетами «Калібр» по одеському порту на наступний день після підписання у Стамбулі так званих «зернових угод», які відкривають шлях до розблокування наших портів та вивезення українського збіжжя на світові ринки, тому наразі гостро постає питання убезпечення інфраструктури, в тому числі й портів, від російських ракет, пише ТСН.

Заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь сказав, росія своїми крилатими ракетами може вдатися до ударів по нашим мостам через Дніпро. Тому треба негайно вирішувати питання з ППО.

«І одеські порти зараз будуть під особливою увагою. Там теж треба розміщувати посилену ППО. А далі розширювати, бо у росії є кілька тисяч ракет (старих, нових - неважливо), і вони ними можуть завдавати удари», - вважає Михайло Самусь.

Експерт каже, що це був насамперед удар по Туреччині та президенту Ердогану особисто. Бо, за його словами, наші переговірники дуже класно вийшли на формулу, коли Україна та росія підписали окремі угоди з Туреччиною та ООН. Тому Туреччина взяла на себе цю відповідальність і фактично має нести військову відповідальність, бо за Конвенцією Монтре саме Анкара контролює Босфор і Дарданелли, забороняючи заходити в Чорне море військовим кораблям інших країн.

Проте за кілька годин після ракетного удару по одеському порту Міноборони Туреччини, з посиланням на слова росіян, сказало, що це не росія випустила ці ракети. Можливо, за словами Михайла Самуся, це було таке бажання Міноборони Туреччини зняти якусь напругу, бо фактично це найбільший удар по Туреччині та Ердогану особисто.

«Якщо взяти до уваги, що це путін наказав завдати удару по Одесі, можливо дійсно путін дуже образився за ті 50 секунд, на які Ердоган запізнився з ним на зустріч в Ірані, публічно його принизивши. У путіна це можливо насправді. І це може виглядати саме так – публічний плювок в Ердогана. Можливо такі плювки будуть і далі. Але з військової точки зору за всю цю ситуацію несе відповідальність Туреччина», – коментує експерт.

Майже стовідсотково путін наполягатиме на тимчасовому перемир’ї на півдні, особливо враховуючи патову ситуацію у російських військових, яка для них складається біля Херсона. Проте аргументуватиме це Москва тим, що, мовляв, режим тиші та зупинка бойових дій потрібна, щоб вивезти українське збіжжя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай краще застрелиться гнида плєшива!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні