--> Як під час війни змінився відпочинок туристів в Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як під час війни змінився відпочинок туристів в Україні

0
Як під час війни змінився відпочинок туристів в Україні
Специфіка відпочинку внутрішніх туристів в Україні через повномасштабну війну та воєнний стан змінилася. Тепер вони віддають перевагу короткостроковим вікендам – максимум на тиждень. Про це у матеріалі Tvoemisto.tv «Це крапля в морі. Чи вдалося зберегти туризм у Львові попри війну» зазначає голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів.

«Мандрівки стали короткотривалими: переважно розраховані на вікенд, про які краще говорити не як про відпочинок, а як про «перезавантаження», яке допомагає відновити сили і знову повернутися до роботи, щоби працювати на перемогу і донатити на ЗСУ. Одного дня ракети перестануть літати, а наслідки від заподіяних росією збитків ми будемо відчувати не один рік», – пояснює вона.

Водночас керівниця управління туризму Львівської міськради Христина Лебедь додає, що наразі більше про Львів хочуть дізнаватися волонтери, які вже певний час проживають у місті. Проте зазвичай їх цікавлять безкоштовні послуги, хоча бувають випадки, коли іноземці приїжджають з певною метою, аби фінансово підтримати Україну. А директор туроператора «Відвідай» зазначає, що, в основному, екскурсії замовляють львів’яни. Частка внутрішньо переміщених осіб у туристичних групах становить 20%. Він також зауважив тенденцію, що, попри відсутність в’їзного туризму, Львів знову став туристичним хабом через припинення авіасполучення.

Додамо, що про те, як війна вплинула на туризм в Україні та у Львові цього року, як змінився портрет туриста і чи варто очікувати якихось змін у цій галузі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні