Хто зможе отримати пенсію уже в 50 років

0
Хто зможе отримати пенсію уже в 50 років
Деякі категорії українців мають право на достроковий вихід на пенсію. Вони можуть вийти на заслужений відпочинок уже у 50 років. Пільгові пенсії за віком призначаються тим, хто працює на шкідливих виробництвах, пише today.

Перелік професій, за якими українці можуть вийти на пенсію достроково, визначено двома списками. До першого належать шахтарські та гірничі спеціальності. Йдеться про людей, які працюють із радіацією, під землею, а також на шкідливих поліграфічних, транспортних, медичних та інших підприємствах.

Якщо українець працює у таких місцях повний робочий день, він за наявності стажу виходить на пенсію у 50-річному віці. Для жінок – це 20 років (мінімум 7,5 роки роботи на шкідливому виробництві), а для чоловіків – 25 років (не менше 10 років на шкідливому виробництві).

До професій другого списку належать зайнятість на поверхні шахт, деякі гірничі роботи, робота в металургії, робота з рудою, виробництво металовиробів, вибухівки, вогнетривів, різних металів, видобутку газу, нафти та інші спеціальності.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні