В Луцьку продавали військову гуманітарку. ФОТО

0
В Луцьку продавали військову гуманітарку. ФОТО
За процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури працівники Управління захисту економіки в області та Луцького районного управління поліції викрили факти незаконної реалізації особою, пов’язаною з одним із благодійних фондів області, гуманітарної допомоги, вчинені в умовах воєнного стану (ч.3 ст.201-2 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури.

У ході проведення 19 липня 2022 року низки обшуків на території, яку використовує благодійний фонд, а також за місцем зберігання гуманітарної допомоги та в оселях, ймовірно, причетних до оборудок осіб вилучено грошові кошти в розмірі понад 650 тисяч гривень, комп’ютерну техніку, чорнові записи та інші документи щодо придбання товарів військового вжитку.

Окрім того вилучено 116 бронежилетів,4800 бронепластин, 2278 розвантажувальних органайзерів та 153 пари військового взуття.

Досудове розслідування триває.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Вживаються заходи задля притягнення причетних до незаконної діяльності осіб до встановленої Законом відповідальності.






Довідково: згідно із санкцією ч. 3 ст. 201-2 КК України продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні