Що буде з чоловіками, які до війни виїхали з України і не повернулись

1
Що буде з чоловіками, які до війни виїхали з України і не повернулись
Юрист Ростислав Кравець розповів, що тема відповідальності за неповернення до України часто набирає обертів. Усе через те, що майже всі чоловіки призовного віку, які перебувають у країні, не мають права виїхати за кордон, пише 24 канал.

Відповідальності за це під час воєнного стану не встановлена, каже юрист.

Закон не передбачає відповідальності

Хоч відповідальності за неповернення в Україну немає, народні депутати намагалися запропонувати схожий законопроєкт.

«На сьогодні такої відповідальності немає. Народні депутати намагаються, було кілька законопроєктів, які мають на меті ввести відповідальність за неповернення чоловіків в Україну», – каже юрист.

Це буде порушенням Конституції

За словами Ростислава Кравця, введення такого закону не відповідатиме нормам Конституції України. Ба більше, це, на його погляд, нелогічно.

«Що стосується змусити чоловіків повернутись, то насправді це не лише порушення Конституції, а й порушення логіки. Адже надходження в Україну фінансів від заробітчан починає перевищувати надходження від експорту», – зауважує Кравець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нічого не буде! Немає закону і Конструкції щоб тримати чоловіків!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні