Що робити, якщо пиріг прилип до форми

0
Що робити, якщо пиріг прилип до форми
Господині розповіли, як вийняти пиріг із форми, що робити, якщо він прилип, і як запобігти його прилипанню наступного разу, пише Шуба.

Як вийняти пиріг із форми

1. Дайте охолонути

Дайте пирогу повністю охолонути. Охолодження випічки на решітці прискорює процес, оскільки дозволяє повітрю циркулювати і під формою. Крім того, вам варто переконатися, що пиріг повністю пропечений (зубочистка повинна виходити чистою). Недопечений пиріг буде важко відділити від форми цілим.

2. Від’єднайте краї

Проведіть тонким гострим ножем або лопаткою по краю пирога, щоб від’єднати його від стінок форми. Робіть це повільно і стежте, щоб не пошкодити виріб.

3. Переверніть пиріг

Спробуйте перевернути форму і сподівайтеся на краще! Знайдіть блюдо, тарілку або решітку для охолодження, досить велику, щоб вмістити пиріг. Потім накрийте форму для випікання перевернутою тарілкою, потім надійно з’єднайте їх і переверніть — пиріг повинен легко від’єднатися.

Що робити, якщо пиріг застряг

1. Дайте йому час

Якщо ви перевернули форму, а пиріг так не від’єднався, зачекайте хвилину. Нехай пиріг трохи побуде у перевернутому вигляді. Також радимо злегка постукати по перевернутому дну форми або злегка її струсити — це має допомогти звільнити пиріг.

2. Нагрійте або охолодіть

Висока або низька температура можуть допомогти у вашій справі. Спробуйте обернути дно перевернутої форми кухонним рушником, змоченим у гарячій воді — жар може ослабити з’єднання пирога з формою. Або, навпаки, поставте миску з льодом на перевернуту форму — холод допоможе затвердіти нижній частині пирога і від’єднатися.

Як уберегти їжу від прилипання до сковороди: 5 порад

Ви також можете спробувати заморозити випічку: щільно накрийте поліетиленовою плівкою і заморозьте, поки вона не затвердіє, потім спробуйте перевернути і постукати. При цьому методі дозволяється докладати більше зусиль. Якщо і це не спрацює, проведіть гумовою лопаткою з боків і трохи знизу форми, щоб витягнути пиріг.

3. Дістаньте столовими приборами

Нічого не вдається? Що ж, остання спроба. Використовуйте дві вилки або гумові лопатки, щоб акуратно стиснути пиріг і звільнити його від форми. Розташуйте столові прибори один навпроти одного на протилежних сторонах форми, потім злегка стисніть і підніміть. Не поспішайте і наберіться терпіння, а ще будьте готові, що пиріг втратить ідеальну форму (але це добре приховає глазур!). Знову переверніть форму і схрестіть пальці на вдачу.

4. Подавайте у формі

Якщо нічого не допомагає, подавайте пиріг прямо у формі. Він може виглядати не так, як ви планували спочатку, але на смак він буде таким самим!

Як запобігти прилипанню пирога

1. Змастіть форму

Обов’язково ретельно змастіть форму вершковим маслом, олією, жиром або кулінарним спреєм. Використовуйте кондитерський пензлик, пальці, паперовий рушник або навіть обгортку від шматочка вершкового масла і переконайтеся, що ви не оминули кути і краї!

2. Посипте борошном

Після того, як форма змащена олією, насипте трохи борошна, потім нахиліть форму в різні боки, щоб воно розподілилося рівномірно. Як тільки форма для випікання буде рівномірно присипана борошном, переверніть її і злегка постукайте, щоб позбутися надлишків. Шар борошна створює додаткову підкладку, що запобігає прилипанню тіста до форми.

3. Застеліть пергаментом

Наріжте пергаментний папір за розміром форми або трохи з напуском. Переконайтеся, що пергамент лежить рівно — розгладьте всі складки. Це особливо легко зробити в роз’ємній формі.

4. Змастіть і посипте пергамент борошном

Це не обов’язково, оскільки тісто до пергаменту не прилипає, але може допомогти за певних обставин. Змастіть пергамент олією і посипте борошном або використовуйте кулінарний спрей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні