«Я росіян терпіти не можу»: як Ліна Костенко передбачила напад росії на Україну

1
«Я росіян терпіти не можу»: як Ліна Костенко передбачила напад росії на Україну
Відома в Україні та світі поетеса Ліна Костенко, яка рідко спілкується з журналістами, дала перше за багато років інтерв’ю, в якому розповіла про своє сприйняття повномасштабної війни росії проти України, яка триває вже 143-й день, пише Телеграф.

Літературознавчиня розповіла, що Україні не вдалося вилікуватися від своїх хвороб, бо українська нація розбавлена малоросами. Костенко впевнена, що лише після перемоги нашої країни у війні з російським агресором «усі хвороби будуть вилікувані», оскільки «люди порозумнішали».

Також поетеса розповіла, як зараз ставиться до росіян.

«Це ж імперія давня-давня. Це – народ невільний, народ інерційний. Не питайте мене про це. Я дуже добре знаю, що таке – росіяни. Я не хочу нічого поганого говорити про росіян. Я ніколи не відчувала жодного поганого почуття до одного народу, а тепер росіян терпіти не можу», — зізналася Костенко.

При цьому поетеса наголосила, що знала про напад росії усі 30 років незалежності України. Ліна Костенко передбачила це ще у своєму романі «Записки українського самашедшого», де персонаж твору знав, що одного дня Україна прокинеться іншою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я кацапів почав ненавидіти коли в школі почали "втюхувати" їхній "язик".Ще й вчителька була ще та "стєрва"!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні