Коли Україна втратила найбільше військових ЗСУ

0
Коли Україна втратила найбільше військових ЗСУ
В останній місяць весни українські війська втрачали до 100 бійців убитими та близько 400 пораненими, зазначив голова Міноборони Олексій Резніков, пише Фокус.

Найбільших втрат під час повномасштабної війни проти росії Збройні сили України зазнали в травні — у той період щодня гинули до 100 бійців, а поранення отримували близько 400 військовослужбовців.

За словами глави оборонного відомства, він не може оприлюднити дані щодо масштабів втрат ЗСУ під час повномасштабної війни, проте наголосив, що «вони значно відрізняються від величезних втрат ворога».

Глава Міноборони зазначив, що на той момент втрати у лавах ЗСУ були спричинені перевагою військ рф у озброєнні, особливо на Донбаському напрямку. Сили противника застосовували до тисячі артилерійських снарядів за годину, тоді як українським військам не було чого протиставити через брак зброї. Тим не менш, до сьогоднішнього моменту ЗСУ «почали змінювати картину» завдяки отриманим ними гаубицям M777, M109, «Цезарам», Panzerhaubitze й іншим.

«Контрбатарейна боротьба одразу знизила інтенсивність вогню. А як приїхали всім відомі HIMARS… це починає міняти картину бою дуже суттєво. І я сподіваюся на додаткові HIMARS, додаткові М-270 MLRS, які вже три заїхали і будуть ще від наших партнерів», — вказав Резніков.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні