--> Як біженцям знайти роботу в Польщі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як біженцям знайти роботу в Польщі

1
7
Як біженцям знайти роботу в Польщі
У Польщі після повномасштабного вторгнення росії в Україну за спрощеною процедурою працевлаштувалися понад 270 тис. громадян України, переважно жінки.

Про це повідомляє Міністерство сім’ї і соціальної політики Польщі.

«З 15 березня цього року працедавці поінформували про працевлаштування понад 270 тис. громадян України. Переважна більшість з них — 194 тис. — це жінки», — йдеться в повідомленні міністерства.

Зазначається, що найбільше українок та українців працевлаштувалося в наступних воєводствах: Мазовецькому (Варшава), Нижньосілезькому (Вроцлав), Лодзькому (Лодзь) і Великопольському (Познань).

«Дані з ринку праці підтверджують, що необхідною була підготовка урядом нормативних актів для спрощення та прискорення процесу працевлаштування громадян України. Ці працівники займають важливе місце на польському ринку праці, працюючи в галузях, які борються з нестачею персоналу», — заявила з цього приводу міністр сім’ї і соціальної політики Польщі Марлена Мальонг.

Як зазначається, здебільшого українці працюють в галузях переробної промисловості, транспорті, логістиці, гастрономії, сільському господарстві та будівництві. Водночас у Польщі працевлаштовуються також українські лікарі, медсестри, помічники медичного персоналу та опікуни старших людей.

За даними Головного статистичного управління Польщі, рівень безробіття в Польщі у травні склав 5,1%, що нижче показника у квітні і травні минулого року. Як підкреслюється, за даними Євростату, у травні Польща вчергове опинилася серед країн ЄС з найнижчим рівнем безробіття.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Саме час перекваліфікуватися і освоїти прибуткову професію в ІТ або розпочати власну справу, держава дає на це кошти:
- послуга єРобота перебачає 250 тис. грн на запуск нового бізнесу або 30 тис. грн на курси перекваліфікації
- проєкт "IT Generation", що передбачає безкоштовне навчання ІТ спеціальності протягом 2-6 місяців.

Більше фінансових новин на https://t.me/FinanceCats
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні