--> Курс валют: долар падає, а гривня зміцнюється | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Курс валют: долар падає, а гривня зміцнюється

0
-1
Курс валют: долар падає, а гривня зміцнюється
Обсяг продажу валюти Нацбанком з 27 червня до 1 липня зріс до $985,55 млн з $933,02 млн тижнем раніше. Про це йдеться у повідомленні на сайті регулятора.

Зазначається, що за минулий тиждень НБУ придбав $6 млн, що в діапазоні обсягів останніх семи тижнів (від $5,5 млн до $8,3 млн).

Тобто, чистий продаж валюти склав $979,55 млн – це третій за величиною обсяг тижневих інтервенцій від початку війни.

Це має стримувати зростання долару по відношенню до гривні. Крім того, західні країни нарешті збільшили фінансування українського бюджету. Це також стримує курс.

Повідомлялось, що курс долара США щодо гривні цього літа буде стабільним і не схильний до суттєвих коливань, незважаючи на війну Росії в Україні. "Літо – традиційний період ділового затишшя, коли попит на валюту зменшується. А цього року ще й скорочується попит на валюту, яка минулими роками йшла на відпочинок за кордоном", - зазначають експерти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні