Школярі в Луцьку не поміщаються у підвали

1
-3
Школярі в Луцьку не поміщаються у підвали
Якщо з 1 вересня у школах Луцької територіальної громади почнеться офлайн-навчання, усі школи мають бути забезпечені укриттями, куди діти можуть сховатися в разі повітряної тривоги.

Про це сайту «Конкурент» повідомив очільник департаменту освіти громади Віталій Бондар.

За його словами, наразі школи готують у якості укриттів підвали. Там учні ховатимуться, коли лунатиме сигнал про повітряну тривогу. Однак, не всі школи мають такі укриття. За словами головного освітянина, не забезпечені такими підвалами одиниці, і до 1 вересня у громаді обіцяють підшукати альтернативу. Так, наприклад, у школі №1 в Луцьку нема підвального приміщення. Однак, поряд є театр, собор, де є можливість за короткий час і не дуже далеко сховатися у разі повітряної небезпеки.

Ще однією проблемою є те, що площі підвалів не завжди можуть вмістити всіх учнів та педагогів. Для розв'язання цієї проблеми у деяких школах планують організувати позмінне навчання.

«Норматив каже, що всі 100% учасників освітнього процесу в момент повітряної тривоги мають бути в укриттях. Під час карантину ми визначили, що батьки учнів не є учасниками освітнього процесу. Учасниками освітнього процесу є тільки учні та вчителі. Наприклад, у школі на 700 учнів у нас орієнтовно 100 працівників. Це 800 людей. Чи вмістяться ці 800 людей у підвалі одночасно? Не всюди. Зрозуміло, що є заклади освіти, де потрібно організувати освітній процес позмінно, аби всі вміщалися у підвал. У деяких школах працюватимуть навіть у три зміни. Можливо, будемо впроваджувати змішане навчання. Можливо, офлайн-навчання буде тільки для початкової ланки. Будемо відштовхуватися від об'ємів укриття», – каже Віталій Бондар.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в нас що усі учні вже з закордоння повернулися?
Чи хочете щоб кацапня вже і тут по школах гатила?!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні