На заході України заборонять роботу торгових центрів

0
6
На заході України заборонять роботу торгових центрів
ГУ ДСНС у Львівській області звернулося до Львівської обласної військової адміністрації з проханням заборонити роботу усіх закладів масового скупчення під час повітряної тривоги.

Про це «Вголосу» повідомив речник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області Віталій Туровцев.

За його словами, чіткої заборони роботи закладів масового скупчення під час повітряної тривоги - немає. Таким закладам тільки рекомендують припинити свою роботу, а відвідувачів попросити пройти в укриття, якщо таке є.

«Якщо людина чує сигнал повітряної тривоги, то вона повинна покинути приміщення, де перебуває: магазин, кінотеатр чи інше. Бажано перебігти в бомбосховище. А якщо такого нема поблизу, бажано відбігти якомога далі від місця скупчення людей. Це єдине правило, яке допоможе вам зберегти своє життя», - каже надзвичайник.

Проте, на жаль, за його словами, у Львівській області мешканці вже звикли до сигналів тривоги та не реагують на них. Кожен продовжує займатися своїми справами й не поспішає сховатися в укриття.

Віталій Туровцев наголошує, що надзвичайники не рекомендують торговим та іншим закладам, де може бути багато людей, працювати. Проте заборонити їм це робити, і тим більше покарати за те, що вони продовжують працювати під час повітряної тривоги, - не можуть.

«Це може зробити тільки військова адміністрація. Саме тому ми ініціюємо це питання перед Львівської обласної військовою адміністрацією та пропонуємо їм аби вони своїм розпорядженням заборонили роботу таких закладів під час повітряної тривоги», - зазначив речник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області.

За його словами, досі саме директори закладів визначали чи буде заклад працювати під час повітряної тривоги. І саме вони відповідальні за безпеку як своїх працівників, так і відвідувачів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні