За якої умови ЗСУ відкинуть армію рф до кордонів 23 лютого

2
3
За якої умови ЗСУ відкинуть армію рф до кордонів 23 лютого
Екскомандувач армією США у Європі, генерал-лейтенант Бен Годжес заявив, що українські війська зможуть відкинути російських окупантів до кінця 2022 року за лінію 23 лютого, якщо Захід консолідовано постачатиме ЗСУ озброєння у необхідній кількості, пише ТСН.

Щоб мати такий вплив, який веде до перемоги, армії України треба ще близько 40 HIMARS.

«У наступні кілька тижнів ми почнемо відчувати різницю від далекобійної артилерії та ракет і вплив, який вони здійснюють на російські війська. Але до того це буде пекло для українських солдатів і мирних жителів, по яких завдає ударів російська артилерія», – сказав Годжес.

Він також погодився з тезою про затримання постачання важкого озброєння від США.

«Існувало занепокоєння, що ми якимось чином можемо спровокувати росіян, якщо ми надамо якісь потужності. І ми врешті-решт їх надавали, і росіяни ніяк не реагували. Ми самі стримували себе більше, ніж потрібно. Ось чому ми зараз відстаємо у наданні деяких потужностей. Але позитив у тому, що процес пішов», – відзначив американський генерал.

Він також висловив сподівання, що США розроблять стратегію щодо регіону Чорного моря, адже Україна стратегічно важлива через своє положення.

Годжес також відповів на запитання про те, чи достатньо зараз українській армії чотирьох отриманих HIMARS.

«Як для HIMARS – це добре, але це близько 10% від потрібної кількості. І, звісно, потрібні боєприпаси. Щоб мати такий вплив, який веде до перемоги, треба ще десь 40 HIMARS», – зауважив екскомандувач армією США у Європі.

За його словами, йдеться про те, щоб зупинити російські війська і завдати непоправної шкоди їхній артилерії.

«Якщо вони (ЗСУ – ред.) це зроблять, а потім Генштаб вирішить, що росіяни досить ослабли і треба почати контрнаступ... Я думаю, що без артилерії росіяни не зможуть зрівнятися з українцями», – сказав Годжес.

Він продовжив – єдине, що вміє росія, – це бити нескінченною кількістю артилерії. Якщо ж її не буде, то армія рф стане вразливою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так зразу й вiдгонять ворогiв
Відповісти
Може досить носитися "аби *уйла не спровокувати"! В нас вже війна,люди гинуть,міста руйнуються! Якої ви ще більшої провокації очікуєте?!!
Порахували що треба сорок, то не чухайтеся-давайте сорок. І все буде Україна!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні