Помоліться про гарний урожай: 30 червня - що сьогодні не можна робити

0
-6
Помоліться про гарний урожай: 30 червня - що сьогодні не можна робити
Сьогодні, 30 червня, відзначається народне свято - Мануйлів день. До приходу християнства слов'яни зустрічали інше свято - день поклоніння Богу Сонця - Ярилі, а торжество називалося «Ярилки», пише УНІАН.

Прикмети 30 червня

часті зірниці в цей день - до хорошого врожаю;
з'явилося безліч дощових черв'яків - скоро підуть дощі;
польова берізка ховає свої квіткові бутони при наближенні дощу, а коли день буде ясним - розпускається;
веселка з'явилася з вечора - погода буде теплою і стабільною.

Що сьогодні не можна робити

Наші предки вірили, що після заходу сонця в цю дату особливо активна нечиста сила, тому виходити на вулицю в цей час не рекомендується. Православна церква суворо забороняє сваритися, пліткувати і лихословити - конфлікт, розпочатий 30 червня, затягнеться надовго. Господині в цю дату повинні відмовитися від прибирання в будинку, особливо небезпечно підмітати підлогу - можна вимести щастя і благополуччя.

Що можна робити 30 червня

За старих часів люди влаштовували ярмарки та фестивалі, водили хороводи і молилися Богу Сонця про гарний урожай. Пекли традиційні короваї та круглі пироги, як символ небесного світила. Також вірили, що якщо розвести на берегах річок багаття і варити там яйця, то буде хороший урожай. Цю дату варто було провести в енергіях радості, але допомагати незнайомцям не варто - часто нечиста сила обертається нужденними людьми і приносить біду в будинок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні