--> Як врятувати дитячий сон під час війни | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як врятувати дитячий сон під час війни

0
0
Як врятувати дитячий сон під час війни
Під час війни батьки все частіше стикаються з проблемами, пов’язаними з дитячим сном та вкладанням дітей.

Причин цього багато, як психоемоційні перевантаження дітей, так і стреси та підвищений рівень тривоги як дітей, так і їхніх батьків, пише ТСН.

Що допоможе налагодити якісний сон у дитини?

Встановіть час, коли дитина лягає спати. Це має бути правило, яке мають виконувати всі. Якщо у родині є діти різного віку, то менша дитина може лягати спати раніше, проте завжди – в один час.

За півтори години до сну намагайтесь виключити гаджети та телевізор. Переходьте у тиху та спокійну діяльність: ігри з іграшками, настільні ігри (пазли, розмальовки, конструктор, вирізання).

Встановіть ритуали перед сном. Ритуали – це певний алгоритм подій, який завершується вкладанням у ліжко. Тривалість повинна бути не більше 30 – 40 хвилин. Пам'ятайте, що вечірній час – це той час, який дитина має можливість якісно провести з дорослими, які мають для неї значення.

Домовтеся про дії під час повітряної тривоги у нічний час.
Сон дитини може порушуватися через вечірні та нічні повітряні тривоги. Важливо проговорювати з дітьми перед сном, якими будуть ваші дії у випадку такої повітряної тривоги.

Якщо під час тривоги дитині важко заснути, то можна запропонувати їй уявити себе у чарівному місці та придумати, які веселі пригоди чекають на дитину у ньому.

Облаштуйте приємне та зручне місце для спання. Дитині має бути комфортно та приємно проводити час у ліжечку. Подбайте про ковдру за сезоном, улюблену іграшку поряд. Окрім того, багато дітей бояться темряви – це нормально, з дорослішанням діти зможуть засинати без світла.

Якщо ви регулярно виконуєте рекомендації, проте дитина все одно погано спить, зверніться за фаховою консультацією до дитячого психолога або психотерапевта.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні