Ціни на квартири в Україні рекордно падають

1
17
Ціни на квартири в Україні рекордно падають
Наразі ринок нерухомості впав у сплячку. Угод на купівлю-продаж майже немає навіть у столиці. Покупці очікують, що ціни будуть знижуватися.

Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів голова Спілки консультантів з нерухомості Іван Кудояр, інформує 24 канал. За його словами, різке падіння вартості житла у Києві може відбутися вже за 3 – 6 місяців.

Після запровадження воєнного стану держава закрила реєстр речових прав на нерухоме майно, що унеможливило проведення будь-яких операцій з купівлі-продажу житла. Після відновлення такої можливості ціни на новобудови поповзли вгору. Це, разом із невизначеністю та відтоком українців за кордон, спровокувало різке падіння попиту. Утім, переконаний Іван Кудояр ситуація невдовзі зміниться.

Ціни на квартири впадуть на 20 – 30%
За словами Кудояра, продавці очікують, що ціни зростуть. Це пояснюють тим, що зросли ціни на будівельні матеріали. Однак сьогодні українці не готові вкладатися у нерухомість, тому ці очікування навряд чи справдяться.

Покупці звісно не готові зараз купувати. Адже покупка – це перспектива на роки: 5 років, 10 років. А хто зараз бачить перспективу в Києві на 5-10 років?
– зауважив Кудояр.

Він додав, що саме тому угод на купівлю-продаж нерухомості у Києві зараз дуже мало. Всі чекають, коли буде спад вартості. Експерт спрогнозував, що це точно відбудеться найближчим часом.

Падіння точно буде, на 20 – 30% від довоєнної ціни. Десь місяців за 3 – 4, можливо пів року,
– пояснив голова Спілки консультантів з нерухомості.

За його словами, попит матимуть квартири невеликої вартості. Менш популярним буде дорогий сегмент квартир.

Чи варто купувати зараз
Президент Асоціації фахівців з нерухомості Юрій Піта теж вважає, що ціни на столичну нерухомість впадуть, однак очікувати на це – ризиковано.

Якщо вам нема де жити, треба купувати зараз, не чекати. Є така думка, що через певний час ціни почнуть знижуватись, тож краще почекати, але з іншого боку – продавець не налаштований продавати дешево і не поспішає зі зниженням цін, тому можна не дочекатись моменту, коли буде дешево,
– розповів він.

Водночас, що стосується оренди житла, переконаний Юрій Піта, очікувати на подальше падіння цін – не варто.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
17

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Надалі ціни, скоріше за все, тільки стрімко зростатимуть. Краще саме зараз вкластися у житло чи у будь-яку іншу нерухомість. Гарний варіант зараз комерція (https://komertsiya.com.ua) - вона 100% поповзе швидко вгору, в особливості з перемогою прийде величезний попит
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні