Існує ризик голоду до кінця 2022 року

1
-2
Існує ризик голоду до кінця 2022 року
Генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що світ зіткнувся з «безпрецедентною глобальною кризою голоду», ризики можуть стати реальністю вже до кінця року і погіршитись у 2023-му, пише AgroPortal.

Таку заяву зробив генсек ООН Антоніу Гутерріш, пише Reuters.

Він зазначив, що війна в Україні ще більше ускладнила проблеми, які назрівали роками: зміни клімату, пандемія COVID-19, вкрай нерівномірне відновлення.

«Існує реальний ризик того, що у 2022 році буде оголошений багаторазовий голод. А 2023 рік може бути ще гіршим», — сказав Гутерріш, назвавши масовий голод і голодування неприйнятними у 21 столітті.

Генсек наголосив, що не може бути ефективного вирішення кризи, якщо війна в Україні продовжиться і не буде налагоджене постачання зерна на світові ринки.

За даними ООН, наразі понад 460 тисяч людей у Сомалі, Ємені та Південному Судані страждають від голоду. Водночас мільйони людей у ​​34 інших країнах перебувають на межі голоду.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подякуйте за це *уйлу.І далі продовжуйте купувати газ і платити по мільярду в день!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні