--> Мер міста, якому дали 2 роки умовно прийшов на роботу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Мер міста, якому дали 2 роки умовно прийшов на роботу

2
-1
Мер міста, якому дали 2 роки умовно прийшов на роботу
Міський голова Південного Харківської області Олександр Брюханов цього тижня повернувся до виконання своїх обов'язків. Перед цим його засудили до умовного терміну за посягання на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на пресслужбу Харківської обласної військової адміністрації.

Так, в ОВА пояснили, що є законний порядок, який передбачає дострокове припинення повноважень мера у разі вироку за корупцію або відкликання за народною ініціативою. Крім того, у прокуратурі військовій адміністрації заявили, що апеляцію на це рішення подавати не будуть.

У прокуратурі кажуть, що Центральна виборча комісія має право запустити процедуру припинення повноважень Брюханова. Натомість обвинувачення просити відсторонення чоловіка від посади не могло, адже він займає виборчу посаду.

Як йдеться у рішенні Київського районного суду Харкова від 20 червня, Брюханов 27 лютого перед 70 мешканцями міста заявив, що чинити опір російським окупантам не треба, тому зброю їм не видаватимуть. Мер пояснив рішення тим, що це дасть змогу зберегти життя містян. Проте зрештою він визнав свою провину та уклав угоду зі слідством. Його засудили до 5 років ув'язнення, але звільнили від покарання з умовним терміном у 2 роки.

Юрист громадської організації «Харківський антикорупційний центр» Володимир Рисенко у коментарі «Укрінформу» пояснює, що меру вдалося уникнути реального терміну, оскільки обвинувачення змінило кваліфікацію справи з державної зради на посягання на територіальну цілісність.

Рисенко нагадує, що в ухвалі Київського районного суду Харкова від 27 травня слідчі прокуратури вказують статтю, за якою розслідується справа — державна зрада. А перед цим, 4 березня, мер Південного отримав підозру — теж у державній зраді.

За словами юриста, також слідчі вказали на докази, які чітко вказують саме на держзраду. Йдеться про покази свідків та заяви людей до прокуратури. Проте вже 11 червня з'явилася угода про визнання провини, в якій прокуратура перекваліфікувала справу, стверджує Рисенко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нормально так?! З таким звинуваченням і на державну службу. Задзеркалля якесь!
Відповісти
а в Луцьку ще є мер?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні