Позбавтесь непотрібних речей: 1 червня - прикмети та заборони

0
1
Позбавтесь непотрібних речей: 1 червня - прикмети та заборони
Сьогодні православні віруючі вшановують пам'ять єпископа Готфського преподобного Іоанна, який жив у VIII-IX століттях. На честь нього відзначається народне свято 1 червня - Іван Довгий, пише УНІАН.

Прикмети 1 червня

дощ 1 червня - весь місяць стоятиме суха погода;

туман - до хорошого врожаю грибів;

домашні тварини валяються на землі - до сильного вітру;

вранці на світанку немає роси - до сильних дощів.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з церковними звичаями, в перший день літа не можна страждати, сумувати і лінуватися, інакше так пройде весь сезон. Також заборонено байдикувати - виконуйте будь-яку роботу, навіть якщо у вас вихідний. У цей день не можна ламати гілки, рвати рослини і як-небудь їм шкодити, виняток - городньо-польові роботи.

Що можна робити 1 червня

У народі цей день називається Іван Довгий, по пам'яті одного зі святих. Довгий він, так як слов'яни працювали з ранку і до пізнього вечора, доглядаючи за своїми городами і садами. Господині пекли пироги, ліпили вареники і пригощали ними сусідів, а також відносили в поле, як дари Матінці Землі. Також в перший день літа хорошою традицією вважається прибирання і позбавлення від непотрібних речей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні