--> Окупанти вивезли до Білорусі пораненого хлопчика: дитину вдалося врятувати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Окупанти вивезли до Білорусі пораненого хлопчика: дитину вдалося врятувати

0
-3
Окупанти вивезли до Білорусі пораненого хлопчика: дитину вдалося врятувати
На Чернігівщині від ворожого снаряду окупантів постраждав 14-річний підліток, після чого рашисти вивезли хлопчика до Білорусі. Дитину вдалося врятувати та повернути додому.

Про це повідомляється на сторінці поліції Чернігівської області у фейсбук.

"Був доволі теплий день, сонце пригріло. Люди займалися приготуванням їжі, інші просто стояли та грілися поряд з імпровізованою "кухнею". І Сергійко був там же. Раптом ми почули свист снаряду, і відразу — вибух. Брат упав, я підбігла до нього — з рота вже кров пішла, паморочиться у голові, нічого не розуміє, але рухатись може. Сусідка допомогла відвести його до медпункту, який росіяни облаштували тут же, у школі. Там уже побачили, що брата поранено у спину, осколок пішов у легеню", - розповіла сестра підлітка.

Окупанти не сильно намагалися врятувати хлопця, вони зробили йому укол, поставили крапельниці та відправили дитину ночувати до підвалу, у нелюдські умови. Вранці вони забрали підлітка та сказали, що відвезуть його до РФ. Проте згодом виявилося, що дитину вивезли до Білорусі. Там підлітку три тижні робили перев'язки, а вже потім йому зробили дві операції. У дитину були зламані два ребра, уламок "зачепив" легеню.

Офіційна білоруська медицина не погоджувалася віддати хлопчика сестрі. У дитини хвора мати, а батько не може перетинати кордон, тому забрати Сергія могла тільки сестра. Зрештою, проблему вдалося подолати.

"Співробітники ювенальної превенції не тільки допомогли покроково виробити шлях, а й вживали заходів, щоб до мінімуму звести ризики небезпеки на всіх етапах", - додали у поліції.

Підліток та його сестра дісталися додому, на цьому тижні родину відвідали ювенальні поліцейські.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: коментувати можуть тільки зареєстровані (премодерація)
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні