--> Коли стабілізується ситуація на ринку пального: прогноз експерта | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Коли стабілізується ситуація на ринку пального: прогноз експерта

0
1
Коли стабілізується ситуація на ринку пального: прогноз експерта
Поки що важко передбачити, чи зможе поставка пального з Азербайджану та країн Близького Сходу вирішити ситуацію з дефіцитом. На це, зокрема, впливає налагодження каналів поставок. Проте, можливо на початку червня ситуація на ринку пального стабілізується. Такий прогноз дав співзасновник Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук, повідомляє УНН.

«Обсяг споживання палива скоротився до приблизно 500 тисяч тонн. Для порівняння, раніше ми споживали до мільйона тонн щомісяця. Грубо кажучи, споживання палива скоротилося на 50%, проте виникає питання, чи вистачить цього ресурсу. Це залежить від різних факторів. Що я бачу, то, можливо, на початку червня ми побачимо стабілізацію. Звісно, це не буде так, що хто скільки хоче, стільки і купує, обмеження залишаться», – вважає експерт.

За словами Корольчука, основний нюанс, який треба враховувати, чи будуть гарантовані канали поставок з Азербайджану чи країн Близького Сходу.

«Я думаю, що тут мова може йти про заміщення. Але невідомо, як будуть працювати поставки. До 24 лютого в Україні роздумували, як можна вирішити проблему з паливом, в разі припинення поставок із рф і білорусі, обговорювалися поставки морським шляхом і організація залізничного транспорту вже на території України. На реалізацію цього плану давали 3-6 місяців. Зараз для доставки всередині країни залишається лише автомобільний транспорт. Але і тут постає проблема вирішення деяких технічних аспектів. Виникає питання, наскільки це вирішиться і як стабільно буде працювати. Це не те що нереалістична задача, вона цілком реалістична. Але скільки часу на неї потребується, цього ніхто не знає», – додав Корольчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні