--> Коли в Луцьку відкриють дитячі садки: коментар міськради | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Коли в Луцьку відкриють дитячі садки: коментар міськради

0
5
 Коли в Луцьку відкриють дитячі садки: коментар міськради
У Луцькій міській територіальній громаді вирішили, що до завершення воєнного стану садочки не відкриватимуть, передають «Волинські Новини».

Про це повідомив директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

Нагадаємо, дитячі садочки перестали працювати з 24 лютого. Наприкінці квітня – початку травня почала працювати комісія, яка мала оглянути приміщення на предмет безпеки в дитсадках. Наразі робота завершена, повідомив Віталій Бондар. З його слів, садочки не будуть відкривати доти, доки триватиме режим воєнного стану.

«Комісія попрацювала, в її складі були представники ДСНС, Держпродспоживслужби, поліції, міськради, департаменту освіти, керівники закладів освіти. І всі одноголосно висловили чітко свою позицію: у будь-якому випадку до кінця завершення правового режиму воєнного стану ніхто садочки відкривати не буде. Оскільки безпекова ситуація не є такою, яка б давала можливість відкривати їх», – повідомив він.

Віталій Бондар зауважує: такий висновок не означає, що щось не так у садках, там все добре, проте підвальні приміщення мали би слугувати укриттями.

«Це має бути захисна споруда. Відповідно до норм, має бути певна товщина стін та інші умови. Тож ці приміщення не є такими, щоб використовувалися для дітей в цей непростий час. Тим паче, це малі діти і спустити їх в підвальне приміщення теж непросто. Тому поки чекаємо закінчення воєнного стану, дай Боже, 25 травня він завершиться, і ми повернемось до питання відкриття садків», - повідомив він.

Разом із тим, проводити влітку капітальні ремонти наразі немає нагальної потреби, запевнив Віталій Бондар. Також зазначив, що коли з’являться сприятливі умови для відкриття закладів, то одночасно всі садочки не відкриватимуть.

«Була пропозиція, щоб косметичні ремонти провести зараз: десь щось поремонтувати, щось підфарбувати. Можна виїхати подивитися, які зараз садочки гарні. Такої необхідності проводити капітальні ремонтні роботи немає. В нас були заплановані певні роботи. Думаю, якщо буде можливість – будемо проводити. Зараз робота їх призупинена. Після завершення режиму воєнного стану садочки відкриватимемо у міру потреби. Я не думаю, що буде необхідність відкривати всі, оскільки понад 40% з 10-ти тисяч дітей, які відвідували садки, наразі перебувають за межами громади: або за кордоном, або в інших населених пунктах», – резюмував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні