Чому США заборонили розвідці передавати Україні частину інформації про рф

1
5
Чому США заборонили розвідці передавати Україні частину інформації про рф
На тлі повномасштабного військового вторгнення росії на територію незалежної України США розробили вказівки по обміну розвідданими з Україною, пише УНІАН.

Про це повідомляє The Washington Post. Дане рішення було ухвалено США, щоб уникнути зростання напруженості у відносинах з росією.

Внутрішня інструкція для співробітників розвідки накладає дві заборони на відповідні типи інформації.

Одна з категорій заборони - обмін розвідданими стосується будь-якої інформації, яка допомогла б Україні атакувати російські об'єкти за її межами.

Мета заборони - утримати США від участі в можливих атаках ,які «Україна може здійснити всередині росії».

Зараз співпраця між Києвом і Вашингтоном щодо розвіданих включає інформацію про місцезнаходження і переміщення російських військ, яку Україна отримує «в режимі реального часу», супутникові знімки та звіти, зібрані з конфіденційних американських джерел в США.

Крім того, тепер США не зможуть надавати детальну інформацію, яка допомогла б Україні ліквідувати членів російського військового керівництва вищого рангу, в тому числі начальника Генштабу рф Валерія Герасимова і міністра оборони Сергія Шойгу.

Однак ця заборона не поширюється на російських генералів. Разом з тим, за словами американського високопоставленого чиновника, уряд США вирішив не надавати інформацію про їх місцезнаходження в Україні теж.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це що війна вже закінчилася? Чи задіяні якісь "договорняки", обіцянки, залякування, підкупи?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні