Через дефіцит бензину побільшало шахраїв: українців просять бути обережними

0
-4
Через дефіцит бензину побільшало шахраїв: українців просять бути обережними
Експерт «Консалтингової компанії А-95» Сергій Куюн розповів, що через дефіцит пального на ринку стало більше шахраїв і бодяжників, які продають неякісне пальне та обманюють автомобілістів, пише УНІАН.

«Через нестачу пального частішають випадки шахрайства та реалізації різного шмурдяка. Хочу попередити про найбільш поширені», - написав він.

За його словами, по-перше, це покупка талонів «з рук». Через обмеження вільного продажу пального з'являється багато оголошень про продаж паливних талонів. Це механізм реалізації для юридичних осіб, які купують пальне для власних потреб. Таке явище було дуже поширене і до війни, оскільки багато мереж надавали великим покупцям знижки, а ті потім перепродували їх «фізикам».

«І тоді, а зараз і поготів багато випадків шахрайства - талони виявляються недійсними. Перевірити їх можна тільки на АЗС або в офісі оператора-емітента. Будьте пильними», - зазначив експерт.

За його словами, другим поширеним способом обману є продаж неякісного пального.

«Бодяга» - насправді стара проблема. Але якщо раніше бодяжники реально досягали непоганих якісних результатів, маючи на меті обхід податків, то зараз питання саме в якості. Є два відгуки від знайомих про зупинку машини та серйозні проблеми з двигуном», - повідомив він.

Куюн розповів, що йдеться про міні-НПЗ, які переробляють газовий конденсат з українських родовищ, додаючи октанозбільшуючи компоненти.

Але проблема в тому, що раніше октан підвищували за допомогою так званих «розчинників» з Білорусі та росії. Рецептури були різні, в тому числі з використанням товарного бензину А-92. Зараз немає ані розчинників, ані А-92.

Для підвищення октанового числа використовується біоетанол (зневоднений спирт). Його в досить великих кількостях виробляють в Україні.

«Якість «крафтового» бензину зараз кульгає на обидві ноги. Відчувають це і споживачі: черг за «альтернативою» не спостерігається навіть на тлі жорсткого дефіциту. Тому цікавтеся, звідки паливо, не поспішайте заправляти повний бак, спробуйте. Точно не варто заправляти паливо «спиртовим» бензином, якщо не збираєтеся його швидко використовувати. Тривале зберігання небажано», - зазначив експерт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні