--> Хто з чоловіків може зараз виїжджати за кордон - нове роз'яснення Держприкордонслужби. ФОТО документа | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Хто з чоловіків може зараз виїжджати за кордон - нове роз'яснення Держприкордонслужби. ФОТО документа

5
5
Хто з чоловіків може зараз виїжджати за кордон - нове роз'яснення Держприкордонслужби. ФОТО документа
Держприкордонслужба України поширила лист із роз’ясненням, які категорії чоловіків можуть виїжджати за кордон нині, під час військового стану, і які документи потрібні для виїзду. Про це повідомляє "Право порада".

Зокрема в роз’ясненні Держприкордонслужби йдеться про таке:

1. Перетин кордону громадянами віком до 16 років та особами з обмеженими можливостями здійснюється у звичайному порядку згідно постановою Кабміну № 57 від 27.01.1995 .

2. Виїзд за кордон військовослужбовців, що перевозять гуманітарну допомогу, здійснюється відповідно до пункту 7 постанови Кабміну № 194 від 03.03.2022.

3. Обмеження на виїзд за кордон чоловіків віком від 18 до 60 років НЕ застосовуються до таких категорій громадян:

- чоловіки, що мають відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік.

- чоловіки, що мають висновок військової медкомісії про непридатність до військової служби. - чоловіки, що утримують трьох і більше неповнолітніх дітей.

- чоловіки, що самостійно виховують неповнолітню дитину (дітей).

- чоловіки, що утримують дитину з інвалідністю віком до 18 років або повнолітню дитину (до 23 років) з інвалідністю групи І чи ІІ.

- чоловіки-усиновителі (або опікуни і т. і.) дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, віком до 18 років.

- чоловіки зайняті постійним оглядом за особами, в разі відсутності інших осіб, що можуть здійснювати такий догляд.

- чоловіки, що виїхали в інші держави на постійне проживання (з відповідним документом на підтвердження).

- чоловіки, що здобувають фахову передвищу та вищу освіту, асистенти-стажисти, аспіранти, докторанти, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формою навчання (студенти, слухачі).






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А депутати типу івахіва, мартиняка, палиці з призивниками........?
Відповісти
Знову прикордонники перекрутили щодо тих, хто утримує 3-х і більше дітей. Аліменти, наприклад, хіба не є фактом утримування? Але з цього внутрішнього папірця таке не витікає. Не цим документом регламентовано виїзд, це - лише роз'яснення (знову коряве і недороблене) про застосування спеціальних норм.
Відповісти
Чергов корява спроба замінити прямі норми внутрішніми папірцями
Відповісти
Якщо у мене є постійне проживання за кордоном ,і є печатка у паспорті від українського консульства то я маю право виїжати за межі України?? Дякую за відповідь.
Відповісти
А якщо в мене є тимчасове посвідчення військовозобов‘язаного в якому написано: «непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку, ст 30а», пустять через кордон? У військоматі кажуть, що мають пустити, тому інших довідок не дають, можливо хтось знає?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні