На українських дорогах з'являться нові світлофори

1
-8
На українських дорогах з'являться нові світлофори
В Україні незабаром можуть з'явитися нові світлофори.

Про це пише 24 канал.

Ці світлофори стосуватимуться велосипедистів. Сигнальні пристрої з'явились у новій редакції Державного стандарту по світлофорах.
Першочергово такі світлофори будуть поставлені на перехрестях з інтенсивним рухом, на які виходять велодоріжки.

Зелений сигнал для двоколісного транспорту повинен загорятися на кілька секунд раніше, ніж для машин, що рухаються в тому ж напрямку.

Вважається, що за цей час велосипедисти зможуть доїхати до середини перехрестя і повертають наліво, або направо машини їх чітко будуть бачити, щоб безпечно пропустити.



Нинішня версія стандарту також має на увазі, що в разі, якщо велодоріжка примикає до пішохідного переходу, то окремий світлофор для велосипедів встановлюватися не буде, їздцям доведеться спішуватися і перевозити двоколісний транспортний засіб через дорогу разом з пішоходами.

ДП "ДерждорНДІ" до 28 лютого приймає правки, коментарі та побажання щодо нової редакції стандарту про світлофори, тому ймовірно остаточний варіант алгоритму роботи та місць установки нових велосвітлофорів стануть відомі пізніше.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Буде "велике світлофорництво"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні