--> Смачні та корисні замінники кави | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Смачні та корисні замінники кави

0
4
Смачні та корисні замінники кави
Більшість людей просто не можуть відмовитися вранці від кави, оскільки вже не відчувають себе бадьорими без неї.

Про це пише Країна Здоров'я.

Однак вживання кави все ж можна скоротити, замінивши її іншими тонізуючими напоями.

Цикорій

Один з найвідоміших варіантів здорової заміни кави. Він має нeсĸольĸо більш яскраво виражений смак і не містить кофеїну. Вважається, що цикорій дуже корисний для травлення і особливо для підшлункової залози.

Напої зі злакових

Широко відомий ячмінний напій, його навіть називають ячмінною кавою. Готується він з зрілих зерен ячменю, які підсмажують, а потім розмелюють. Підійде тим, хто хоче насолодитися смаком, а не його дією. А ще він прекрасно поєднується з цикорієм.

Імбир

Імбир допомагає поліпшити кровообіг, що дає енергію аналогічно ĸофе. У той же час він не робить негативного впливу на нервову систему. З ранку можна приготувати імбирний чай або додати свіжий імбир в ĸoĸтейль із зелені, овочів і фруктів.

Натуральні какао-боби

Какао-боби принципово відрізняються від какао-порошку. Вони містять велику кількість мінеральних речовин (магнію, калію, кальцію), вітамінів (A, B, E, H, PP) і жирних кислот (олеїнової, стеаринової, арахінової). У цільних ĸаĸао-бобах також міститься теобромін, який стимулює роботу серця і зміцнює судини. Боби можна придбати в магазинах здорового харчування.

Щоб приготувати з них напій, потрібно натерти їх на дрібній тертці або змолоти в кавомолці. Повинна вийти м’яка маса. Для приготування напою можна використовувати турку або невеликий сотейник з товстим дном. Масу залити холодним молоком і варити на повільному вогні. В отримане какао можна додати що завгодно-вершки, молоко, корицю, ванільний цукор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні