--> «Їсти як при союзі»: МОЗ затвердило для дитсадків меню з радянськими рецептами | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Їсти як при союзі»: МОЗ затвердило для дитсадків меню з радянськими рецептами

0
1
«Їсти як при союзі»: МОЗ затвердило для дитсадків меню з радянськими рецептами
Міністерство охорони здоров’я України затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню на зимовий період. Його рекомендовано використовувати для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах. 

Про це повідомляє РадіоТрек.

Відповідний наказ, а також технологічна документація (технологічні картки) на страви та вироби, що увійшли до затвердженого меню, оприлюднені на сайті міністерства. 

Техкартки містять перелік страв, всі необхідні параметри і розрахунки (маса брутто/нетто, енергетична цінність продуктів/страв тощо), вимоги до продуктів. Також у них запропоновані процеси приготування та температурні режими.

Цікаво, що чимало запропонованих страв сягають корінням у далеке радянське минуле.

До прикладу, у техкарті приготування страви «Морква тушкована з чорносливом» зазначено книгу «Питание детей в детском саду», Н.Г. Кожевникова, Видання 1961 р.


Пюре з бобових (гороху або сочевиці) з цибулею пропонується готувати за книгою «Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания», Видання 1982 р.

За цим же виданням пропонують готувати «Котлету рублену з курятини»

Рецепт какао також взято з цього 40-річної давнини збірника.

Меню можна використовувати у повному обсязі або частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання дітей та технологічні можливості кожного з закладів.

А в разі внесення змін, меню потрібно погодити в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби

Підкреслено, що робота здійснюється в межах реформи системи шкільного харчування, ініційованою першою леді України Оленою Зеленською.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні