У Луцьку буде мобільний планетарій

1
4
У Луцьку буде мобільний планетарій
У Луцьку в приміщенні Центру науково-технічної творчості учнівської молоді працюватиме пересувний мобільний планетарій.

Про це пише Суспільне.

Зі слів Оксана Філіпчук, зараз у колекції – 5 інформаційних фільмів: “Інформаційний матеріал розраховується під вікову категорію дітей. Ми маленьким діткам, які ходять у перший клас, не будемо розказувати те, що ми будемо розказувати тим, які ходять у дев`ятий”.

Зроблений зоряний купол з плащової тканини, форму кулі підтримує завдяки компресору, який заганяє всередину повітря. Роботу планетарію забезпечують відразу два працівники центру. “Один всередині, а один ззовні сидить. Один контролює компресор, а друга людина всередині вмикає навчальні фільми”, – каже Оксана Філіпчук.

Фінансує проєкт обласна рада.

За словами керівниці центру, інтенсивну роботу планетарій розпочне з середини лютого. Працюватиме наукова лабораторія за спеціальним графіком, відвідати екскурсію можна за попереднім записом.

Куратори проєкту також планують виїзні екскурсії навчальними закладами Волині.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А колись в Луцьку був постійний планетарій
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні