Помер декан луцького вишу. ФОТО

0
0
Помер декан луцького вишу. ФОТО
Помер Володимир Демчук, який очолював природничо-географічний, а потім хімічний факультети нині Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Про це повідомляють на сторінці факультету.

"Сьогодні відійшов у вічність кандидат біологічних наук, доцент та багаторічний декан природничо-географічного та хімічного факультету Демчук Володимир Васильович!
Володимир Васильович очолював природничо-географічний факультету із 1974 по 1993 роки та виховав плеяду талановитих географів, біологів та хіміків. Із 1993 року (після реорганізації природничо-географічний ) по 2011 рік Володимир Васильович Демчук працював деканом хімічного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Володимир Васильович був висококваліфікованим викладачем, талановитим учителем та наставником! Професіоналізм та доброзичливість характеризували стиль роботи Володимира Васильовича. Він автор понад 80 наукових праць, серед яких «Порівняльне вивчення хімічної природи гомологічних білків у філогенезі», «Дослідження фізико-хімічних властивостей і часткової первинної структури гемоглобіну земноводних», «Якісний і кількісний амінокислотний аналіз гемоглобіну озерної жаби», монографія «Вітаміни та основні харчові речовини в обмінно-фізіологічних процесах організму і лікуванні захворювань».

За безпосередньою участю Володимира Васильовича була зібрана колекція мінералів і гірських порід та створений геологічний музей університету, де представлені мінерали та гірські породи Волині, а також інших регіонів України, Європи, Азії та Африки.
За багаторічну працю на ниві науки та освіти Володимир Васильович Демчук був нагороджений нагрудним знаком «Відмінник освіти України», Почесною грамотою Міністерства освіти України, Почесною грамотою Верховної Ради України, Почесною грамотою Волинської обласної державної адміністрації, медаллю «65 років ВДУ», Золотим нагрудним знаком Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки тощо.", - йдеться у повідомленні.

Редакція Волинь24 висловлює щирі співчуття родині померлого.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні