--> Який напій прискорює процес старіння | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Який напій прискорює процес старіння

0
0
Який напій прискорює процес старіння
Вживання звичайного солодких газованих напоїв може призвести до зміни складу кишкової флори, запальних процесів в організмі та розвитку окисного стресу – всі ці процеси провокують передчасне старіння.

Ппро це пише GreenPost.

Було виявлено, що у людей, які регулярно вживали солодкі напої, у білих кров’яних тільцях більш короткі теломери – кінцеві ділянки хромосом ДНК. Вчені пов’язують укорочені теломери зі збільшенням ризику хронічних захворювань і, як наслідок, із зменшенням тривалості життя.

За словами одного з авторів дослідження Еліси Епел, це перші свідчення того, що вживання солодких напоїв впливає на довжину теломіру. Вона підкреслює, що дані застосовні до всіх віків та рас. Причому процес укорочення теломер починається задовго до хвороб. Експерта уточнила, що хоча дослідження проводилося виключно на дорослих людях, його висновки можуть бути застосовні і до дітей.

Наголошується, що висновки вказують на зв’язок, а не причинно-наслідкову залежність. Проте довгострокові наслідки вживання солодкого газування цілком очевидні.

Зокрема, зазначається, що якщо щодня вживати півлітра газованого напою з доданим цукром, це прискорить процес старіння в середньому на 4,6 року. При такому режимі вживання газування теломери коротшають так само як при курінні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні